• Rijeka
  • +385 51 648 900
  • 7:00 - 20:00
  • Poreč
  • +385 52 496 350
  • 7:30 - 17:00
Matko Oguić

Matko Oguić

dr.med.dent. Matko Oguić

U stalnoj potrazi za kvalitetnim kadrovima koji se ne boje poslovnih izazova, oplemenili smo naš tim još jednim mladim, a već uspješnim stručnjakom dentalne medicine.

Dr. Oguić je završio studij dentalne medicine pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u rujnu 2014. Dobitnik je 3 dekanove nagrade za najboljeg studenta dentalne medicine u svojoj generaciji i to akademske godine 2009./2010., 2010./2011. i 2013./2014. Također, 2014. osvaja rektorovu nagradu Sveučilišta u Rijeci za najboljeg studenta svih smjerova Medicinskog fakulteta u Rijeci. Tijekom studija bio je član organizacijskog odbora 1. Kongresa studenata dentalne medicine s međunarodnim sudjelovanjem, koji se održao 2013. u Rijeci. Na istom kongresu je aktivno sudjelovao s poster prezentacijom – „Protok sline i pH sline u pacijenata sa šećernom bolesti tipa 2". Od 2009. – 2014. prima stipendiju Grada Rijeke za darovite studente.

Po završetku pripravničkog staža, u želji za daljnjim usavršavanjem aplicira na stipendiju Europske unije. Po dobitku stipendije dva mjeseca provodi u Italiji kod jednog od najpriznatijih svjetskih parodontologa, dr. Giannia Riccia te protetičara Andree Riccia (Studio odontoiatrico Ricci, Firenza, Italija), gdje prisustvuje i asistira u izvedbi kompleksnih implanto – protetskih rehabilitacija te se upoznaje s konceptom Digital Smile Design-a. 

Po povratku u Hrvatsku, radi u privatnoj ordinaciji dentalne medicine u Rijeci te se dodatno usavršava u struci: 

  • New trends in modern Aesthetic & Restorative Dentistry (ICDE Ivoclar Vivadent – Schaan, Liechtenstein) 
  • Suvremeni postupci u estetskoj dentalnoj medicini – radni tečaj preparacije inlay – overlay i vestibularnih ljuskica s postupcima cementiranja (Zagreb, Hrvatska) 
  • Enter – Insert – Control; implanto protetski tečaj (Dentsply – Pandent, Zagreb).


Osim želje za stručnim napredovanjem, pažnju posvećuje i znanosti te 2016. upisuje poslijediplomski doktorski studij biomedicine pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. 

Članom Rident kirurškog tima postaje u svibnju 2016. 

Aktivno se služi engleskim i talijanskim jezikom.

Prijavite se na newsletter