• Rijeka
  • +385 51 648 900
  • 7:00 - 20:00
  • Poreč
  • +385 52 496 350
  • 7:30 - 17:00

Digital Smile Design (DSD)

www.dsd.hr

Svaka osoba se smije na sebi svojstven i jedinstven način, pa tako ne postoje ni dva jednaka osmijeha. Malo je sretnika kojih je priroda obdarila savršenim osmijehom, jer to ne podrazumijeva samo potpuno zdrave i pravilno oblikovane zube, već i način na koji se osmijeh uklapa u nečije lice te koliko pridonosi nečijoj ukupnoj osobnosti.

Novi životni stil nameće i nove potrebe. Mladost prirodno teži ka naglašavanju ljepote, dok ljudi u zrelim godinama žele izgledati mlađe i svježije. Ono što je svima zajedničko je potreba za lijepim osmijehom koji nigdje neće proći nezapaženo. Zahvaljujući snažnom tehnološkom napretku u estetskoj dentalnoj medicini, danas je doslovno svaku nesavršenost moguće u kratkom vremenu pretvoriti u besprijekoran osmijeh koji najbolje odgovara vašem licu.

Jedno od najnaprednijih tehnoloških pomagala u kreiranju osmijeha primjenjuju i dentalni stručnjaci u Poliklinikama Rident. Riječ je o konceptu Digital Smile Design (DSD).

Što je Digital Smile Design (DSD)?

Pojednostavljeno, to je najsuvremeniji postupak digitalnog planiranja i dizajniranja osmijeha. Na osnovu kvalitetno snimljenih fotografija osmijeha pacijenta te video isječaka lica u govoru i pokretu, radi se detaljna kompjuterska analiza osmijeha. Napredni program analizira i obrađuje izgled lica pri različitim kretnjama i različitim emotivnim reakcijama, kao i osmijeh i sve zubne proporcije pacijenta. Na tim parametrima se stvara digitalni prikaz idealnog osmijeha koji je optimalno prilagođen izrazu lica svake osobe, sa svim preciznim vektorskim mjerenjima i prikazom razlika u izgledu između postojećeg i “novog” osmijeha.

Upravo to je i najbolja osobina DSD, jer osim što pacijenti odmah vide fotografsku simulaciju svog novog osmijeha, svoje želje i očekivanja mogu obrazložiti timu dentalnih stručnjaka, koji u skladu s mogućnostima mogu dodatno korigirati izgled novog osmijeha. Time i sami pacijenti sudjeluju u stvaranju svog novog, prirodnog i blistavog osmijeha punog samopouzdanja.

Upotrebom DSD tehnologije postižu se izvanredni rezultati u estetskoj dentalnoj medicini, stoga nije ni čudno što je već više od 25000 dentalnih stručnjaka širom svijeta prihvatilo DSD kao nezaobilazno pomagalo u stvaranju vrhunskog osmijeha.

Emotional Dentistry i DSD tehnologija

Pojam iz gornjeg podnaslova posljednjih se godina sve više spominje u praksi dentalne medicine i to naročito od trenutka sve šire primjene DSD tehnologije. Iako se o tome mogu pročitati razna tumačenja, ne postoji niti jedno univerzalno prihvaćeno objašnjenje. Pojam 'Emotional Dentistry' stoga bi bilo najbolje opisati kao uzajamno osjećajno prožimanje i stvaranje odnosa međusobnog povjerenja i razumijevanja između pacijenta i tima dentalne medicine. Cilj je samo jedan – osmijeh koji mijenja život.

Svaki pacijent je osoba i slučaj kojem treba pristupiti na drugačiji način i koji ima velika očekivanja, što često predstavlja veliki stres za čitav dentalni tim, jer iznova treba pronaći pravi način komunikacije te stvoriti odnos međusobnog razumijevanja kroz kojeg će pacijent steknuti potpuno povjerenje u svojeg odabranog liječnika i u dobre konačne rezultate.

Korištenje DSD tehnologije u velikoj je mjeri olakšalo stvaranje odnosa uzajamnog povjerenja, jer po prvi puta pacijenti mogu vidjeti digitalnu projekciju svog budućeg osmijeha i sudjelovati u njegovom stvaranju. To je ujedno i velika emotivna motivacija svim pacijentima za započinjanje tretmana, a ujedno velika pomoć dentalnim stručnjacima u jednostavnijem i bržem planiranju.

Konačni učinak naših tretmana budi veliku radost kod svih naših pacijenata. Korištenjem DSD tehnologije u prilici smo pokazati svim našim pacijentima kako savršen osmijeh može promijeniti njihov život. To je i naša definicija pojma 'Emotional Dentistry': trajna briga o zdravlju koja se snažno odražava na pozitivne osjećaje svakog pacijenta.


Dogovorite pregled ili postavite dodatno pitanje

Djelatnosti poliklinika Rident

Prijavite se na newsletter