• Rijeka
  • +385 51 648 900
  • 7:00 - 20:00
  • Poreč
  • +385 52 496 350
  • 7:30 - 17:00
12ruj

I mi smo obilježilli Dane oralnog zdravlja ...

U ponedjeljak, 12. rujna 2016. Poliklinike Rident su u sklopu obilježavanja Europskog dana oralnog zdravlja, donirale Dječjem vrtiću Turnić još jedan ormarić za oralnu higijenu djece.

Poliklinike Rident su od svojih samih početaka prepoznale potrebu promicanja važnosti oralne higijene kod najmlađih uzrasta i svake godine u sklopu obilježavanja Europskog dana oralnog zdravlja svojim donacijama podržavaju očuvanje higijene i zdravlja zubi naše djece. Vjerovali ili ne, ali još uvijek je najraširenija bolest naše civilizacije - karijes, od kojeg boluje i do 90% svjetske populacije. Nasuprot tome, redovitim održavanjem higijene zubi može se spriječiti preko 90% svih bolesti zubi i usne šupljine.

Preventivni program pod nazivom “Unaprjeđenje oralnog zdravlja djece i mladih u PGŽ” provodi se već gotovo čitavo desetljeće pod pokroviteljstvom PGŽ i Grada Rijeke te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u suradnji s Klinikom za dentalnu medicinu KBC Rijeka i Katedrom za dječju dentalnu medicinu i ortodonciju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. U sklopu tog programa sustavno i organizirano se provode promotivne i preventivne aktivnosti u vrtićima i školama u PGŽ.

Briga o oralnom zdravlju vrlo je važna u svakoj životnoj dobi, a posebice kod najmlađeg uzrasta, jer sve što tada naučimo, pamtimo i primjenjujemo čitavog života. Svakodnevna briga o zdravlju zubi naše djece i redovite dentalne kontrole još od prvog izniklog zuba, jamstvo su za zdrave zube i blistav osmijeh u odrasloj dobi.

Imate dodatna pitanja?

Prijavite se na newsletter