• Rijeka
  • +385 51 648 900
  • 7:00 - 20:00
  • Poreč
  • +385 52 496 350
  • 7:30 - 17:00

Šest koraka od bezube čeljusti do sigurnosti protetike na dentalnim implantatima

Najčesće se radi o fiksnom radu na 8 implantata ili uvjetno fiksnom radu na četiri implantata. Predstavljamo Vam naš provjereni, standardni protokol.

Prvi korak

U prvoj posjeti ćemo napraviti klinički pregled i preglednu snimku čeljusti. Ovisno o Vašim očekivanjima i željama te individualnoj anatomiji ćemo predložiti rješenje koje je najbolje za Vas. Animiranim filmom i demonstracijskim modelima ćemo Vam točno predočiti o kakvom rješenju se radi.

Prva posjeta nakon inicijalnog dogovora uključuje vađenje zubi te otisak za privremeni zubni nadomjestak (u vidu proteza ili privremenih krunica, ovisno o situaciji) koje Vam predajemo istog dana tako da kući ne idete bez zubi.

Ovisno o kliničkoj situaciji i podacima koje očitamo s pregledne rentgenske snimke, preporučit ćemo Vam preciznu trodimenzionalna snimku (CT) čeljusti ili već pri prvoj posjeti ili 2-4 mjeseca nakon vađenja zubi. CT snimka je potrebna kako bismo ocijenili dimenziju i kvalitetu čeljusne kosti. Na osnovi CT-a planiramo broj i raspored implantata te eventualne potrebne mjere za izgradnju (augmentaciju) čeljusti.

Drugi korak

Napravili smo CT snimku čeljusti. Zajedno smo odlučili i odabrali protetsko rješenje po Vašoj mjeri. Započinjemo s radom. Pripremit ćemo Vas za kiruršku salu u kojoj će Vas dočekati jedan od naših specijalista za oralnu kirurgiju i implantologiju. Nakon detaljnog opisa zahvata počet ćemo sa radom. Sigurno se pitate je li stavljanje implantata bolno? Zahvat nije bolan, osjetit ćete eventualno peckanje anestezije, kao i pokrete ruku kirurga, ali ništa više. Detaljno ćemo Vas instruirati kako se ponašati nakon zahvata. Dobit ćete pismene instrukcije te sve lijekove i sitnice koje su Vam potrebne nakon operacije. Pismene instrukcije ćete naći i na našim web stranicama.

Nakon zahvata, ponovno ćete se susresti s Vašim protetičarom s kojim ćete dogovoriti nastavak terapije.

Treći korak

Dva do šest mjeseci nakon stavljanja implantata je sljedeći termin. Kirurg će otvoriti implantate te staviti sekundarne vijke za cijeljenje koji će oblikovati gingivu.

Četvrti korak

Mjesec dana nakon stavljanja sekundarnih vijaka uzima se otisak za Vaše definitivne zube.

Peti korak

2 tjedna nakon uzimanja otiska, u dogovoru sa zubnim tehničarom, napravit ćemo probu definitivnih zuba.

Šesti korak

Predat ćemo Vam vaš novi osmijeh! Dobar tek!

Nema odgovora?

Niste pronašli odgovor u našoj rubrici često postavljana pitanja? Pitajte nas i mi ćemo Vam vrlo rado odgovoriti.

Prijavite se na newsletter