“Decision matters” aplikacija za kliničare

Article Author

Autor: Snježanom Pohl , dr. med., dr. med. dent.

05.02.2021

Dr. sc. Snježana Pohl stručni je voditelj oralne kirurgije u Ridentu te je naslovni asistent pri Katedri za oralnu medicinu i parodontologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Aktivni je predavač iz područja implantologije i parodontologije te autor brojnih stručnih članaka.  Tijekom prošle godine dr. Pohl razvila je mobilnu aplikaciju za kliničare.

  1. Vaša aplikacija “Decision matters” dostupna je na App Store-u i Google Play-u. Recite nam nešto o toj aplikaciji.

Decision matters je aplikacija za kliničare koji već rade implantološke zahvate u estetskoj zoni ili za one koji žele ponuditi te usluge u svojoj svakodnevnoj praksi. Aplikacija je namijenjena svim doktorima dentalne medicine kojima je u interesu očuvanje i optimizacija tkiva uz minimalno invazivne procedure. Ova aplikacija nudi u bogatoj kliničkoj praksi isprobana rješenja u ovisnosti o početnoj situaciji, te opisuje protokole korak po korak.

  1. Zašto ste odlučila razviti aplikaciju za mobilne uređaje, a ne objaviti knjigu?

Dobro pitanje ???? …iz različitih razloga “Decision Matters” je u isto vrijeme i šalabahter ili vodič kroz implantologiju, te knjiga puna podataka.  Danas nažalost skoro nitko ne čita knjige, a naši mobilni uređaji postali su izvor informacija i znanja. Naučeni smo skakati s teme na temu, a to nam aplikacija omogućava svojim intuitivnim dizajnom.

Ujedno, u knjigu nije moguće ubaciti animacije, a upravo one nam pokazuju razne procedure korak po korak, što ustvari i jest najvažniji dio aplikacije.

  1. Što biste istaknuli kao glavnu prednost ove aplikacije?

Decision Matters štedi vrijeme kliničarima. Ubrzava i olakšava pronalazak odgovora, a isprobani protokoli  vode korak po korak do optimalnog estetskog rezultata. Uvijek nam je dostupna i uvijek u džepu.

  1. Postoje li druge slične aplikacije na tržištu?

Ne, ovo je prva aplikacija za implantologiju u estetskoj zoni. Postoje neke aplikacije za tehnike šivanja ili vezano za dentalne materijale, ali ništa nije usporedivo sa sveobuhvatnošću ove aplikacije.   

Čestitamo Vam i zahvaljujemo,

Vaš #Ridenttim #Ridentobitelj