Dentalni laboratorij: moderna tehnologija za tvoj osmijeh!

Autor: Rident Poliklinike

04.02.2022

Visoki standard kvalitete Ridenta međunarodno je prepoznat, a zasluga svakako pripada našem timu profesionalaca u sektoru koji svakodnevno unosi stručnost, pripremu i izuzetnu preciznost kako bi ispunili očekivanja onih koji se odluče ponovno nasmiješiti s nama. 

Poliklinika Rident ima tri dentalna laboratorija Ridental, jedan u Rijeci uz polikliniku na Krnjevu, jedan u Rijeci a Srdočima i jedan u podružnici u Poreču, a koji uz korištenje najkvalitetnije opreme te veliku profesionalnost i iskustvo zaposlenika, priprema i izrađuje protetske nadomjeske prilagođene potrebama pacijenata.

Čime se bavi naš dentalni laboratorij?

Poslovi dentalnog laboratorija obuhvaćaju:

  • izradu keramičkih krunica i metalnih proteza,
  • miješanje gipsa i uložne mase,
  • izlijevanje gips modela,
  • izrada modela u gipsu,
  • navoštavanje,
  • obrada metala,
  • lotanje,
  • pjeskarenje modela,
  • nanošenje keramičke mase i pečenje,
  • uzimanje uzoraka za izradu modela

Ponuda laboratorija obuhvaća sve suvremene stomatološko-protetske postupke i nadomjestke – uključujući i izradu krunica i mostova korištenjem najnovije CAD/CAM tehnologije te u potpunosti zadovoljava sve medicinske, tehničke i nadasve estetske zahtjeve, za kvalitetan rezultat koji može usrećiti pacijenta.

Što je SLM tehnologija?

Materijali korišteni u izradi protetskih nadomjestka testirani su na citotoksičnost, iritaciju, osjetljivost, akutnu sustavnu toksičnost, hemo-kompatibilnost i genotoksičnost. Svi materijali ocijenjeni su kao bio kompatibilni, a svi korišteni materijali su proizvodi renomiranih svjetskih tvrtki.

Svaki Ridentalov proizvod dolazi sa izjavom o sukladnosti proizvoda u skladu sa zdravstvenim i sigurnosnim zahtjevima Uredbe (EU) 2017/745 Europskog parlamenta i Vijeća od 5. travnja 2017. o medicinskim proizvodima te u skladu s normom HRN EN ISO 13485:2016 (EN ISO 13485:2016) i Tehničkom mapom Ridental proizvoda.

Želimo osigurati našim pacijentima sigurne i pouzdane dentalne nadomjeske, oslanjajući se na globalno poznate tvrtke.

Jedna od tih tvrtki je svakako BEGO, njemačka tvrtka koja je 2001. godine prvi put predstavila SLM tehnologiju, akronim za Selektivno lasersko topljenje. Ovaj postupak uključuje slojevito fiksiranje metalnog praha uz pomoć lasera.

Ovom metodom se metalni prah sloj po sloj učvršćuje pomoću laserske zrake. Skenirana situacija u usnoj šupljini se prenosi u digitalnom obliku na zaslon. Na njemu dentalni tehničar potom virtualno modelira konstrukciju. Tako dobiveni trodimenzionalni podaci se zatim pretvaraju u dvodimenzionalni presjek kojeg SLM stroj nanosi sloj po sloj te tako izrađuje konstrukciju.