Uvod

Dok je glavni cilj tradicionalne dentalne medicine zdravlje zubi te rješavanje karijesa i zubobolje, estetska dentalna medicina prilazi problemu na drugačiji način. Ne zaboravljajući svoju primarnu zadaću, omogućuje da čak i obični ispun postane prilika da se popravi Vaš osmijeh.

Kažu da lijep osmijeh otvara sva vrata te je prvo što sugovornik primjećuje na Vama. Stoga ne začuđuje što sve veći broj ljudi poseže za korektivnim i estetskim zahvatima za poboljšanje svog osmijeha.

Što je važnije: zdravlje, funkcija ili estetika?

U Poliklinikama Rident smatramo da zdravlje ne smije biti ugroženo radi estetike, ali niti estetika ne smije biti žrtvovana zbog propusta kliničara da razmotri sve estetske mogućnosti.

U našim Poliklinikama imamo doktore dentalne medicine svih specijalizacija i vrhunski educirane dentalne tehničare.

Kreiranje osmijeha

Percepcija estetike osmijeha je doduše subjektivni doživljaj, no postoje matematički i geometrijski koncepti analize odnosa usana i zubi i njihove usklađenosti s pravilima strukturne ljepote te harmoničnog uklapanja u cjelinu lica.

Samo ako tim općih doktora dentalne medicine, dentalnih tehničara, ortodonta, parodontologa, implantologa i kirurga poznaje pravila analize osmijeha i kliničke protokole te poštuje individualnost pacijenta, rezultati mogu biti vrhunski.

Ridentovi doktori dentalne medicine i dentalni tehničari svakodnevno sudjeluju u kreiranju i modificiranju osmjeha.

Keramičke ljuskice – Veneers

Jedan od najpopularnijih estetskih dentalnih zahvata je upravo postavljanje keramičkih ljuski. Brušenjem svega ca. 0,5 mm cakline stvaramo uvjete za lijepe zube. Ne samo da se može promijeniti boja zuba, nego i oblik te veličina, a zubni niz se može harmonizirati. Iako se radi o redukciji svega 0,5 mm zdrave zubne substance, ovakve zahvate možete prepustiti samo dobro educiranim doktorima dentalne medicine, koji poznaju pravila analize osmijeha te kliničke protokole koji se primjenjuju za korekciju bijele (tvrda substanca zubi) i crvene (gingiva) estetike.

Kada doktori dentalne medicine i tehničari dobro vladaju zakonima estetike osmijeha, dovoljne su dvije posjete za oduševljavajuće promjene.

Često se preporuča izbjeljivanje drugih zubi. Za harmoniziranje crvene estetike (gingiva) potrebna je konzultacija s parodontologom.

U našim poliklinikama usko surađuju doktori svih specijalizacija i vrhunski educirani tehničari.

Vaš osmijeh je naša stvar.

Estetski ispuni (“bijele plombe”, “bijeli ispuni”)

Poliklinike Rident stavljaju Vaše zdravlje na prvo mjesto. Sukladno tome, u našim se poliklinikama upražnjavaju najmodernije dentalne metode i tehnike te koriste najsuvremeniji materijali, a kreiranje estetskog ispuna nije nikakva iznimka.

U rekonstrukciji oštećenog zuba, zbog karijesa ili frakture krune zuba te u estetskoj korekciji boje i oblika zuba koristimo se modernim kompozitnim ispunima, nasuprot onima baziranim na amalgamu.

Suvremena istraživanja su pokazala kako je amalgam, kao donedavno čest oblik ispuna, potencijalno štetan za zdravlje pacijenata zbog prisutnosti bakra, žive, srebra i kositra, koji ulaze u ljudski organizam te samim time mogu uzrokovati niz zdravstvenih tegoba. S druge strane, kod postavljanja amalgamskog ispuna potrebno je odstraniti i dio zdravog zubnog tkiva, dok kod kompozitnih estetskih ispuna to nije slučaj, već se uklanja samo bolestan dio zuba. Iz tih se razloga u Poliklinikama Rident koristimo modernim kompozitnim ispunima izrađenima od vrhunskih materijala, čime se postiže potpuno prirodan izgled zuba.

Korištenjem kompozitnih estetskih ispuna također ispunjavamo visoke estetske kriterije, prilagođavanjem suvremenog estetskog ispuna obliku i boji prirodnog zuba, čime on postaje neuočljiv unutar usne šupljine, stvarajući tzv. “kameleonski” efekt.

Plastična kirurgija desni

Lijepo je vidjeti lijepi osmijeh. Kao što lijepa arhitektura, priroda ili lijepi detalji izazivaju osjećaj ugode, tako i lijepi osmijeh godi oku. I kao što je kuća ili katedrala, cvijet ili statua estetski doživljaj ako je u adekvatnom okolišu, tako i bjelina, oblik i veličina skladnog zubnog niza dolaze do izražaja samo ako su praćeni zdravom, pravilnom gingivom.

Zubno meso (gingiva) je u estetici osmijeha okvir za sliku. Zar moderna slika može biti lijepa u baroknom okviru, zar kosi okvir ili nepravilno obojeni može prikladno uokviriti sliku?

Crvena, otečena gingiva, dugi, ogoljeli zubni vratovi, defekti čeljusti uslijed gubitka zubi – sve to nagrđuje osmijeh.

Danas se većina tih nedostataka može ukloniti ili ublažiti mjerama estetske kirurgije gingive.

Dentalni implantati u estetskom području

Dentalni implantati su nakon desetljeća primjene postali standard u dentalnoj medicini. Rutinski uspijevaju kada se stavljaju u kost dobrog volumena i kvalitete. Dva su izazova pred današnjim implantolozima: implantati u estetskoj zoni i implantati u kosti nedovoljne visine/širine i loše kvalitete.

Izvrsno educirani kirurzi Poliklinika Rident uspješno primjenjuju protokole implantologije u estetskom području. Zahvaljujući bogatom iskustvu i znanju koje kao predavači prenose na kongresima te posebice zahvaljujući uskoj suradnji s protetičarima i tehničarima, izvanredna estetika dentalnih implantata u našoj klinici nije slučajnost nego pravilo.

Izbjeljivanje zubi

Jedna od grana estetske dentalne medicine bavi se i izbjeljivanjem zubi. Različite su vrste pristupa, ovisno o situaciji. U Poliklinici Rident zube je moguće izbijeliti Beyond uređajem koji izbjeljuje zube tako da njegovo plavo svjetlo visokog intenziteta aktivira specijalni gel za izbjeljivanje nanesen na zube. Cjelokupni tretman izvodi se tijekom jednog posjeta te jamči savršeno izbjeljivanje.

Profesionalno čišćenje i pjeskarenje zubi

Izbjeljivanje zubi ima smisla samo ako su zubi prethodno dobro očišćeni, a pacijent instruiran u optimalnoj dnevnoj higijeni usne šupljine.

Kod prosječne higijene usne šupljine preporuča se profesionalno čišćenje zubi dva puta godišnje.

U našim poliklinikama imamo primjerno organiziranu profilaksu. Naši za to područje posebno educirani doktori dentalne medicine provode temeljito profesionalno čišćenje koje se sastoji od:

 • instrukcija, motivacija i korektura higijene usne šupljine
 • uklanjanje tvrdih i mekih naslaga sa zubi (“sonični” instrumenti, ručni instrumenti, pjeskarenje)
 • politura i fluoridiranje

Uobičajeno se provodi bez anestezije. Kod osjetljivih zubi je naravno moguće anestezirati senzibilna područja.

Zubni nakit

Stavljanje zubnog nakita je brz, jednostavan i bezbolan proces. Zubni nakit, u obliku kristala se, uz pomoć dentalnih adheziva nanosi na površinu prirodnog zuba jednostavnom i bezbolnom metodom lijepljenja. Proces postavljanja zubnog nakita vremenski je kratkog trajanja te ne uključuje invazivne metode poput brušenja, čime se ni na koji način ne oštećuje zubna caklina niti narušava zdravlje samoga zuba.

Javite nam se!

Uz našu pomoć i Vaš će osmjeh zablistati!

  Lista državnih blagdana i praznika

  01. 01. Nova godina
  06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja
  04. 04. 2021. Uskrs
  05. 04. 2021. Uskršnji ponedjeljak
  01. 05. Praznik rada
  30. 05. Dan državnosti
  03. 06. 2021. Tijelovo
  22. 06. Dan antifašističke borbe
  05. 08. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
  15. 08. Velika Gospa
  01. 11. Dan svih svetih
  18. 11. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata
  25. 12. Božić
  26. 12. Sveti Stjepan
  Čavrljaj s nama
  Pozdrav, kako Vam možemo pomoći?