Navođena kirurgija u dentalnoj medicini

Autor: rident
14.05.2017.

U posljednja dva desetljeća svakodnevno svjedočimo velikom napretku u korištenju moderne digitalne tehnologije u dentalnoj medicini. Nova tehnološka rješenja i novi protokoli pojavljuju se "preko noći" i ponekad znaju izazvati nedoumice i zbunjenost čak i kod dobro informiranih pacijenata.

Stoga, ako vas naslov ove teme asocira na robote koji ugrađuju implantate, tada ste bezrazložno zabrinuti. Moderna tehnologija je nezaobilazna u dosezanju vrhunskih rezultata u dentalnoj medicini, ali znanje, iskustvo i stručnost dentalnih stručnjaka i dalje su nezamjenjivi.

Planirana ugradnja implantata
Jedno od naših najnovijih pomagala je i kompjuterski navođena implantološka terapija. Dobro isplaniran implantološki protokol znači i veliku sigurnost u dobar krajnji ishod liječenja pacijenta. Naši dentalni stručnjaci koriste digitalni intraoralni 3D skener i CBCT snimke pacijentove čeljusti. CBCT uređaj ima višestruke prednosti u odnosu na klasični CT, a izdvojili bismo veliku brzinu skeniranja, visoku rezoluciju te vrlo precizni 3D prikaz zubi i zubnih struktura, kao i mekog i koštanog tkiva.
Korištenjem informacija koje nam daje digitalni intraoralni skener i CBCT snimka pacijentove čeljusti, možemo unutar istog virtualnog sučelja planirati završni ishod terapije pacijenta. Kirurški tim i dentalni tehničari na osnovu tih informacija planiraju tip, duljinu i nagib implantata te izgled i postavu budućeg protetskog nadomjestka. Po isplaniranom slučaju, informacije se prenose u dentalni laboratorij, gdje se na 3D printeru izrađuje kirurška šablona koja se koristi pri samom zahvatu na pacijentovoj čeljusti.
Prednosti navođene kirurgije
Korištenje kirurške šablone jamči veliku sigurnost u postavljanju implantata, jer kompjuterski proračunata šablona izuzetno precizno ograničava dubinu bušenja i stvaranja mjesta za ugradnju implantata, što eliminira bilo kakva nagađanja i moguće pogreške. Drugi bitan razlog je predvidljivost čitavog postupka, koji se na osnovu svih dobivenih parametara može u potpunosti isplanirati unaprijed. Uz bolji krajnji učinak bitno se skraćuje vrijeme trajanja cijelog postupka, što je dentalnim stručnjacima važno zbog optimalnog planiranja vremena koje je potrebno za liječenje pacijenta. Nebrojeno mnogo puta u našoj dugogodišnjoj praksi, uvjerili smo se kako vrhunski rezultati nikako ne mogu biti splet slučajnih okolnosti. Vaš lijepi osmijeh koji će se skladno uklopiti u fizionomiju vašeg lica, spoj je stotinu malih stvari od kojih niti jedna nije manje bitna. Zato ćemo i dalje s istom pažnjom pristupati svakom detalju u očuvanju vašeg zdravlja i kreiranju vašeg osmijeha.

Lista državnih blagdana i praznika

01. 01. Nova godina
06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja
04. 04. 2021. Uskrs
05. 04. 2021. Uskršnji ponedjeljak
01. 05. Praznik rada
30. 05. Dan državnosti
03. 06. 2021. Tijelovo
22. 06. Dan antifašističke borbe
05. 08. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
15. 08. Velika Gospa
01. 11. Dan svih svetih
18. 11. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata
25. 12. Božić
26. 12. Sveti Stjepan
Čavrljaj s nama
Pozdrav, kako Vam možemo pomoći?