Molimo Vas da vrlo pažljivo i potpuno pročitate obavijest o zaštiti podataka!
Službenom web stranicom www.rident.hr / www.dsd.hr upravlja POLIKLINIKA RIDENT društvo s ograničenom odgovornošću za obavljanje zdravstvene djelatnosti iz područja dentalne medicine i dentalni laboratorij, (u daljnjem tekstu: Poliklinika RIDENT d.o.o.), sa sjedištem u Rijeci, na adresi: Franje Čandeka 39, i Podružnicom Poreč na adresi: Istarska 1a, 52 440 Poreč, registrirana u Trgovačkom sudu u Rijeci MSB: 040188653, Matični broj: 1766333, OIB: 57260863791.

Posjećivanjem naših web lokacija server Poliklinike RIDENT d.o.o. bilježi i prikuplja samo Vašu IP adresu putem koje imamo uvid u web-lokaciju s koje ste nas posjetili.

Niti jedan drugi osobni podatak neće biti zabilježen na našem web serveru ukoliko ga sami, dobrovoljno ne unesete u neki od naših obrazaca. Prije prikupljanja i bilo kakve obrade Vaših podataka Poliklinika RIDENT d.o.o. Vas je obvezna informirati o kategoriji podataka koji se prikupljaju, načinu i svrsi prikupljanja i obrade te pravima koja Vam pripadaju.

Ukoliko nam dobrovoljno pošaljete svoje osobne podatke, ispunjavanjem nekog od obrazaca ili slanjem online upita, iste nećemo upotrebljavati, obrađivati ili prenositi izvan ograničenja koje nam dopuštaju propisi koji uređuju zaštitu podataka, ili koje ste sami odredili u svojoj izjavi o pristanku. Nadalje, vaše ćemo podatke prenositi ili otkrivati trećim osobama samo ukoliko smo na to obvezani propisima.

Bilo koje izmjene ove Politike o privatnosti bit će obavljene na ovoj stranici tako da u svakom trenutku možete biti informirani o tome koje podatke prikupljamo, pohranjujemo te na koji način i u koju svrhu ih obrađujemo.

Poliklinika RIDENT d.o.o. poštuje i štiti privatnost svojih pacijenata, strogo čuva povjerljivost njihovih osobnih i medicinskih podataka te je u tu poduzela sve prikladne organizacijske i tehničke mjere zaštite osobnih podataka i privatnosti svojih zaposlenika, pacijenata i poslovnih partnera.

Zaštita Vaše privatnosti pri obradi osobnih podataka Poliklinici RIDENT d.o.o. je vrlo bitna stoga sve osobne podatke prikupljene tijekom posjeta našim web stranicama ili samoj Poliklinici obrađujemo u skladu s propisima u području zaštite podataka i privatnosti koji nas obvezuju.

Pristup bazama osobnih podataka imaju isključivo ovlaštene osobe Poliklinike RIDENT d.o.o. kao i pojedini poslovni partneri na temelju ugovornih i zakonskih obveza. Osim navedenog, svi osobni podaci koje pohranjujemo predstavljaju profesionalnu dentalnu tajnu sukladno Zakonu o dentalnoj medicini te Kodeksu stomatološke etike i deontologije stoga Poliklinika RIDENT d.o.o. vodi računa da Vaše osobne podatke kao profesionalnu dentalnu tajnu čuvaju i sve osobe koje su zaposlene u Poliklinici RIDENT d.o.o.. Zaposlenici Poliklinike kao i naši poslovni partneri educirani su u pogledu zaštite podataka s ciljem što veće zaštite privatnosti.

Poliklinika RIDENT d.o.o. koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere opreza kako bi se svi podaci koje pohranjujemo u svojim bazama podataka zaštitili od nehotične ili namjerne manipulacije, gubitka ili uništenja te pristupa neovlaštenih osoba, a iste ćemo konstantno usvršavati u skladu s propisima koji uređuju sigurnost i zaštitu podataka.

Sve mjere informacijske sigurnosti u Poliklinici RIDENT d.o.o. primijenjene su po standardu ISO 27001.

Poštujemo Vašu privatnost i zato:

 • Nikada nećemo zloupotrijebiti Vaše osobne podatke na bilo koji način
 • Vaš kontakt i osobne podatke nećemo nikada dati bilo kojoj trećoj strani
 • Vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo uz Vašu privolu
 • U bilo kojem trenutku se možete odjaviti iz mailing liste za primanje newslettera.

1. Koje podatke prikuplja Poliklinika RIDENT d.o.o.?

Poliklinika RIDENT d.o.o. može prikupljati podatke o Vašoj lokaciji temeljem Vaše IP adrese (Internet Protocol Adress) obzirom da samim pretraživanjem gore navedenih web stranica Poliklinike RIDENT d.o.o. dolazi do prikupljanja Vaše IP adrese koja se potom analizira putem Google Analytics platforme, isključivo u svrhu unaprjeđenja naših usluga te osiguranja što bolje kvalitete usluga dentalne medicine koju Vam pružamo te kako bi Vam mogli pružati kvalitetne usluge i postupati sukladno našim pravim obvezama, a u skladu s našim legitimnim interesom za pružanjem i konstantnim poboljšavanjem usluga dentalne medicine koje Vam pružamo.

U tom slučaju moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics, o kojoj platformi i njenim pravilima privatnosti možete doznati više putem linka:

https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Naše usluge dostupne su Vam i putem online obrazaca na našim web stranicama koji Vam omogućuju izravan kontakt s Poliklinikom RIDENT d.o.o., u svrhu postavljanja upita ili ugovaranja termina za posjet našoj Poliklinici te je moguće da od Vas zatražimo određene osobne podatke isključivo kako bi s Poliklinika RIDENT d.o.o. putem svojih djelatnika mogla čim prije postupiti po Vašem zahtjevu odnosno odgovoriti na Vaš upit.

Zbog prednje navedenog, Vaši osobni podaci kao što su: e-mail adresa, ime, prezime, broj mobitela itd. su neophodni za postupanje po Vašem zahtjevu ili upitu, stoga je obrazac kojim potvrđujete da ste upoznati s pravilima o privatnosti, potrebno potvrdno označiti za nastavak dobivanja usluge.

Osim navedenog, Poliklinika RIDENT d.o.o. koristi Internet chat kao alat koji služi u svrhu Internet live komunikacije s našom Poliklinikom, a koji prikuplja Vaše Vaše sljedeće osobne podatke:

 • on-line chat: IP adresu
 • off-line chat: IP adresu, ime i prezime, e-mail adresu u obliku poruke (ticketa).

Korištenjem chata Poliklinika RIDENT d.o.o. ne vrši posebnu obradu niti pohranu podataka koji su navedeni, već se isti koriste isključivo radi lakše komunikacije s Vama, međutim, ukoliko prilikom korištenja usluga chata našim djelatnicima postavite upit i zatražite pružanje usluga u vidu ugovaranja termina, naši djelatnici zatražiti će Vas kontakt podatke kako bi Vas mogli identificirati te postupiti po Vašem zahtjevu, upitu ili zamolbi koju nam uputite.

Pristupom web stranicama Poliklinike RIDENT d.o.o. pristajete na uvjete korištenja iste te obrazaca i chata koji su Vam raspoloživi.

2. Razlog iz kojeg Poliklinika RIDENT d.o.o. prikuplja i obrađuje Vaše podatke?

Vaše podatke Poliklinika RIDENT d.o.o. prikuplja i obrađuje u svrhu:

 • kvalitetnijeg i bržeg pružanja usluga dentalne medicine;
 • za oglašavanje i slanje informativno-promotivnih materijala Poliklinike RIDENT d.o.o.;
 • radi unaprjeđenja našeg poslovanja i razvoja usluga dentane medicine koje Vam pružamo;
 • radi laše i brže komunikacije s Vama;
 • u druge svrhe uz Vaš izričiti pristanak.

Vaše osobne podatke nećemo čuvati duže nego što je potrebno u svrhu za koju su prikupljeni. To znači da će se podaci uništiti ili izbrisati iz naših sustava kada nam više ne budu potrebni.

Vaše osobne podatke nećemo javno objavljivati te ćemo voditi osobitu brigu o tome kome i kako prosljeđujemo Vaše podatke. Poliklinika RIDENT d.o.o. u tu je svrhu poduzela sve organizacijske i tehničke mjere zaštite podataka u skladu s razvojem tehnologije.

Otkrivanje Vaših osobnih podataka i dijeljenje istih moguće je jedino s našim pouzdanim i sigurnim poslovnim partnerima s kojima imamo sklopljene Ugovore o zaštiti osobnih podataka i to isključivo za potrebe pružanja usluga u naše ime, a istima je onemogućeno korištenje Vaših podataka u svrhe koje nadilaze pružanje usluge.

Osim navedenog, može doći do otkrivanja podataka drugim primateljima kao nadležnim tijelima samo ukoliko:

 • bi nam to bilo naloženo zakonom, odlukom upravnog ili sudbenog tijela
 • kako bismo se uskladili sa zakonom ili odgovorili na obavezne pravne postupke, te
 • kako bismo postigli usklađenost s pravilima kojima se vode naše usluge

Sigurnost i povjerljivost Vaših osobnih podataka Poliklinici RIDENT d.o.o. je na prvom mjestu.

Za prijenose Vaših osobnih podataka drugim primateljima koji nadilaze legitimne interese Poliklinike RIDENT d.o.o. koji nisu nužni za visoku razinu pružanja usluga, pravovremeno ćemo Vas obavijestiti i zatražiti Vaš pristanak.

Upozoravamo da uslijed brzog razvoja tehnologije, svaki korisnik Internet sustava mora biti svjestan da niti jedan sustav nije apsolutno siguran i kako objektivno nije moguće unaprijed predvidjeti sve rizike koji mogu nastati korištenjem Interneta. U svakom slučaju, Poliklinici RIDENT d.o.o. je sigurnost i povjerljivost Vaših osobnih podataka na prvom mjestu stoga će ustrajati u nastojanjima da sustav zaštite osobnih podataka učini što je moguće sigurnijim i zaštićenijim.

3.Društvene mreže?

Naše Usluge koriste dodatke za društvene mreže (“Dodaci”). Prilikom korištenja Usluge koja sadrži Dodatke, podaci se mogu izravno prenositi s vašeg uređaja operateru društvene mreže.

Poliklinika RIDENT d.o.o. nema utjecaja na podatke koje prikuplja Dodatak. Ako ste prijavljeni na društvenu mrežu, Vaša upotreba Usluge može referirati na vaš račun na društvenoj mreži. Ako stupite u interakciju s Dodacima, na primjer klikanjem oznaka “Sviđa mi se”, “Prati” ili “Podijeli”, ili unesete komentar, podaci se mogu automatski prikazati na vašem profilu na društvenoj mreži. Čak i ako niste prijavljeni na društvenu mrežu, moguće je da Dodaci prenesu vašu IP adresu operaterima društvenih mreža. Imajte to na umu pri upotrebi naših Usluga.

Informacije o operaterima društvenih mreža Dodataka koji se koriste u našim Uslugama potražite u nastavku

Operateri koji se koriste u našim Uslugama

Ako ste član jedne ili više sljedećih društvenih mreža i ne želite da Operater poveže podatke koji se odnose na Vašu upotrebu Usluga s vašim članskim podacima koje je Operater već pohranio, odjavite se s društvene mreže prije upotrebe naših Usluga.

Facebook

Voditelj obrade podataka: Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, 2 Dublin, Ireland („Facebook”). Dodatne informacije potražite na web-stranici pravila privatnosti servisa Facebook na adresi:

https://www.facebook.com/about/privacy/

Google+

Voditelj obrade podataka: Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”). Dodatne informacije potražite na web-stranici pravila privatnosti servisa Google na adresi:

https://www.google.com/privacy

U svakom trenutku zajamčena su Vam sljedeća prava:

Pravo na pristup osobnim podacima

Vaše je pravo od Poliklinike RIDENT d.o.o. dobiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci, informacije o svrsi obrade, kategorijama podataka koji se obrađuju, primateljima, vremenu pohrane, te postojanju prava da se zatraži ispravak, brisanje, ograničenje obrade ili prigovor na obradu.

Pravo na ispravak

Ukoliko unatoč našim naporima da Vaše podatke održavamo točnima i ažuriranima ipak budu pohranjeni netočni podaci, uvijek imate pravo zatražiti ispravak netočnih podataka ili zatražiti da se dopune nepotpuni podaci koji se na Vas odnose.

Pravo na brisanje

Imate pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka u navedenu svrhu te od Poliklinike RIDENT d.o.o. ishoditi brisanje osobnih podataka koji se na Vas odnose, osim ukoliko njihovo čuvanje nije propisano zakonom.

Pravo na ograničenje obrade osobnih podatka

Imate pravo od Poliklinike RIDENT d.o.o. ishoditi ograničenje obrade koje se na Vas odnose pod određenim uvjetima.

Pravo na ulaganje prigovora na obradu

Imate uvijek pravo uložiti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka.

Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo prenijeti svoje osobne podatke kod drugog voditelja obrade, a ukoliko je tehnički izvedivo, prijenos će se izvršiti automatiziranim putem.

Pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu

*Sva navedena prava u bilo kojem trenutku možete ostvariti pisanim putem na adresu Poliklinike RIDENT d.o.o. ili putem službenika za zaštitu osobnih podataka.

Kontakt podaci službenika za zaštitu osobnih podataka Poliklinike RIDENT:

Ime i prezime: Danijela Stojanović
Adresa i mjesto rada: Franje Čandeka 39, 51 000 Rijeka
E-mail adresa: danijela.stojanovic@rident.hr
Broj telefona: +385 (0)51 648 900
Broj faxa: +385 (0)51 648 928

PODACI KOJE SMO VAM OBVEZNI PRUŽITI SUKLADNO PROPISIMA KOJI UREĐUJU ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Voditelj obrade osobnih podataka:

POLIKLINIKA RIDENT društvo s ograničenom odgovornošću za obavljanje zdravstvene djelatnosti iz područja dentalne medicine i dentalni laboratorij, Franje Čandeka 39, 51000 Rijeka, Podružnica Poreč, Istarska 1a, 52440 Poreč, OIB: 57260863791 (u daljnjem tekstu: Poliklinika RIDENT d.o.o.).

Izvršitelj obrade:

SECURITAS HRVATSKA d.o.o., Zagrebačka cesta 145a, 10000 Zagreb, OIB: 33679708526.

Kategorije osobnih podataka koje Poliklinika RIDENT d.o.o. prikuplja i obrađuje:

Poliklinika RIDENT d.o.o. opremljena je sustavom video nadzora stoga prikuplja i obrađuje osobne podatke korištenjem sustava video nadzora koji bilježi podatke izgleda i kretanja osoba a podrazumjeva stvaranje snimke (video zapisa) koja čini ili je namijenjena da čini dio sustava pohrane.

Kontakt podaci službenika za zaštitu osobnih podataka Poliklinike RIDENT d.o.o.:

Ime i prezime: Danijela Stojanović,mag.iur., Adresa i mjesto rada: Franje Čandeka 39, 51 000 Rijeka

E-mail adresa: danijela.stojanovic@rident.hr , Broj telefona:+385 (0)51 648 900, Broj faxa: +385 (0)51 648 928.

Svrha obrade Vaših osobnih podataka:

Poliklinika RIDENT d.o.o. koristi sustav video nadzora radi sprječavanja incidenata u vezi sa sigurnošću i zaštitom zaposlenika, pacijenata, drugih posjetitelja i imovine Poliklinike RIDENT d.o.o. odnosno za sprječavanje protupravnih radnji usmjerenih prema navedenim osobama i imovini Poliklinike.

Opseg prikupljanja i daljnja obrada osobnih podataka korištenjem sustava video nadzora ograničena je na ispunjenje svrhe koja je nužna i opravdana za zaštitu i sigurnost zaposlenika, pacijenata, posjetitelja kao i imovine Poliklinike.

Video nadzorom su obuhvaćene prostorije čekaonice, prostor oko Poliklinike, vanjsko parkiralište i zatvorena garaža, a čiji je nadzor nužan radi postizanja gore navedene svrhe.

Sustavom video nadzora nadzire se, dakle, minimalno područje potrebno za jamčenje sigurnosti osobama i imovini Poliklinike RIDENT d.o.o.koja obrađuje Vaše osobne podatke samo u opisane svrhe.

Način obrade osobnih podataka:

Osobni podaci prikupljeni putem video nadzorne kamere pohranjuju se na elektronskom mediju uz primjenu svih propisanih i prikladnih mjera zaštite osobnih podataka u tehničkom, organizacijskom i kadrovskom smislu na način kojim se osigurava odgovarajuća razina sigurnosti i povjerljivosti, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja.

Pristup video snimaču i bazi podataka snimljenog materijala omogućen je samo odgovornim osobama Poliklinike RIDENT d.o.o.i od njih ovlaštenih osoba, putem korisničkog imena i lozinke, te odgovornim osobama Izvšitelja obrade, a sve kako bi se osigurala povjerljivost podataka i spriječio daljnji neovlašteni pristup i obrada.

Sustav video nadzora ima uspostavljen automatizirani zapis za evidentiranje pristupa snimkama video nadzora (sustav logova), a evidencija sadržava vrijeme i mjesto pristupa te oznaku osoba koje su izvršile pristup podacima.

Pravna osnova obrade osobnih podataka prikupljenih putem videonadzora:

Poliklinika RIDENT d.o.o. prikuplja i obrađuje Vaše osobne podatke u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Općom uredbom o zaštiti podataka) i Zakonom o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka

Razdoblje pohrane osobnih podataka prikupljenih videonadzorom:

Podaci dobiveni video nadzornom kamerom (video snimke) se pohranjuju na razdoblje od 15 dana te se nakon proteka tog vremena video zapisi brišu ili trajno uništavaju na odgovarajući način. U slučaju opravdane potrebe, podaci dobiveni video nadzorom mogu se čuvati dulje od navedenog razdoblja uz ispunjenje određenih uvjeta propisanih Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Zbog Vaše sigurnosti i zadovoljstva, te izgradnje međusobnog povjerenja, razumijevanja i partnerskog odnosa Vas kao pacijenta i zdravstvenih djelatnika, želimo Vas podsjetiti na Vaša osnovna prava regulirana Zakonom o zaštiti prava pacijenata (NN 169/04 i 37/08).

PRAVO NA SUODLUČIVANJE

Pravo na suodlučivanje obuhvaća pravo na obaviještenost i pravo na prihvaćanje ili odbijanje određenog dijagnostičkog ili terapijskog postupka.

Iznimno, ova prava mogu biti ograničena kada je to opravdano Vašim zdravstvenim stanjem u slučajevima i na način koji propisuje Zakon o zaštiti prava pacijenata.

Pravo na obaviještenost

Imate pravo na Vama razumljiv i pristupačan način biti potpuno obaviješteni o:

 • Vašem zdravstvenom stanju i medicinskoj procjeni rezultata i ishoda dijagnostičkog ili terapijskog postupka,
 • preporučenim pregledima i zahvatima te prednostima i rizicima njihovog obavljanja ili neobavljanja kao i planiranim datumima za njihovo obavljanje,
 • ishodu liječenja,
 • Vašem pravu na odlučivanje o preporučenim pregledima ili zahvatima,
 • mogućim zamjenama za preporučene postupke,
 • tijeku postupaka prilikom pružanja zdravstvene zaštite,
 • preporučenom načinu života,
 • pravima iz zdravstvenoga osiguranja te postupcima za ostvarivanje tih prava.

Obavijest će Vam, na Vaš usmeni ili pisani zahtjev, dati liječnik koji Vam izravno pruža zdravstvenu uslugu. Vaše je pravo uvijek tražiti drugo stručno mišljenje o Vašem zdravstvenom stanju, koje je na Vaš usmeni ili pisani zahtjev obvezan dati liječnik odgovarajuće specijalizacije, koji vam nije izravno pružio određenu zdravstvenu uslugu.

Vaše je pravo da prije svakog postupka budete obaviješteni o imenima i osposobljenosti osoblja koje Vam izravno pruža zdravstvenu uslugu, te da nakon svakog postupka budete obaviješteni o uspjehu ili neuspjehu i rezultatima postupka, kao i o razlozima eventualnih različitosti rezultata od očekivanih.

Vaše je pravo pisanom i potpisanom izjavom odbiti primitak obavijesti o prirodi svoga zdravstvenoga stanja i očekivanom ishodu predloženih i/ili poduzetih postupaka i mjera.

Ukoliko ste osoba s punom poslovnom sposobnošću, ne možete se odreći prava na obaviještenost u slučajevima u kojima morate biti svjesni prirode svoje bolesti, kako ne biste ugrozili zdravlje drugih osoba, ali imate pravo u pisanom obliku ili na bilo koji drugi vjerodostojan način odrediti osobu koja će biti obaviještena umjesto Vas.

Pravo na obaviještenost o pacijentu s umanjenom sposobnošću rasuđivanja, u skladu s dobi, odnosno s fizičkim, mentalnim i psihičkim stanjem ima njegov zakonski zastupnik/skrbnik.

Pravo na prihvaćanje ili odbijanje dijagnostičkog ili terapijskog postupka

Vaše je pravo prihvatiti ili odbiti pojedini dijagnostički ili terapijski postupak, osim u slučaju neodgodive medicinske intervencije čije bi nepoduzimanje ugrozilo život i zdravlje ili izazvalo trajna oštećenja zdravlja Vas samih ili drugih osoba. Prihvaćanje pojedinoga dijagnostičkog ili terapijskog postupka izražavate potpisivanjem suglasnosti.

Slijepa osoba, gluha osoba koja ne zna čitati, nijema osoba koja ne zna pisati i gluho-slijepa osoba, prihvaća pojedini dijagnostički, odnosno terapijski postupak izjavom u obliku javnobilježničkog akta ili iskazanom izjavom pred dva svjedoka o imenovanju poslovno sposobne osobe koja će u njeno ime prihvaćati ili odbijati pojedini takav postupak.

PRAVO NA POVJERLJIVOST

Imate pravo na povjerljivost podataka koji se odnose na stanje Vašeg zdravlja te imate pravo dati pisanu izjavu o osobama koje mogu biti obaviještene o Vašem zdravstvenom stanju te imenovati osobe kojima zabranjujete davanje tih podataka.

PRAVO NA PRIVATNOST

Pri pregledu, odnosno liječenju, a naročito prilikom pružanja osobne njege imate pravo na uvjete koji osiguravaju privatnost.

PRAVO NA PRISTUP MEDICINSKOJ DOKUMENTACIJI

Vaše je pravo dobiti pristup cjelokupnoj medicinskoj dokumentaciji koja se odnosi na dijagnostiku i liječenje Vaše bolesti te o svome trošku zahtijevati presliku medicinske dokumentacije.

U slučaju smrti pacijenta, ako to pacijent nije za života izrijekom zabranio, pravo na uvid i zahtjev preslike medicinske dokumentacije ima bračni ili izvanbračni drug, punoljetno dijete, roditelj, punoljetni brat ili sestra te zakonski zastupnik/skrbnik. Protivljenje uvidu u medicinsku dokumentaciju pacijent daje pisanom izjavom solemniziranom od javnog bilježnika.

PRAVO NA ZAŠTITU PACIJENATA KOD SUDJELOVANJA U ZNANSTVENIM ISTRAŽIVANJA

Ukoliko sudjelujete u znanstvenom istraživanju, Vaše je pravo dobiti preciznu i razumljivo pisanu obavijest o prirodi, važnosti, posljedicama kao i rizicima istraživanja te dati svoj izričiti pristanak u vidu pisane suglasnosti za sudjelovanje u istraživanju ili medicinskoj nastavi.

Za poslovno nesposobnog ili maloljetnog pacijenta, pristanak daje njegov zakonski zastupnik/skrbnik, koji u interesu pacijenta može suglasnost povući u bilo koje vrijeme.

PRAVO NA NAKNADU ŠTETE

Vaše je pravo na naknadu štete sukladno općim propisima obveznoga prava. Ukoliko smatrate da Vam je pri pružanju zdravstvene zaštite nanesena šteta, istu ćete moći potraživati podnošenjem tužbe nadležnom sudu. Molimo Vas da prije podnošenja tužbe upoznate Upravu sa zahtjevom za naknadu štete kako bi spor pokušali riješiti mirnim putem.

Lista državnih blagdana i praznika

01. 01. Nova godina
06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja
12. 04. 2020. Uskrs
13. 04. 2020. Uskršnji ponedjeljak
01. 05. Praznik rada
30. 05. Dan državnosti
11. 06. 2020. Tijelovo
22. 06. Dan antifašističke borbe
05. 08. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
15. 08. Velika Gospa
01. 11. Dan svih svetih
18. 11. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata
25. 12. Božić
26. 12. Sveti Stjepan