Sigurnost pacijenata i osoblja #covidsafe

Autor: Rident
08.01.2021.

Nakon što je prošli tjedan počelo cijepljenje u Hrvatskoj, jučer je došla na red i prva grupa zaposlenika poliklinika Rident. Obzirom zasad ne postoji specifičan lijek protiv bolesti COVID‑19 i teško da će biti pronađen u skorije vrijeme, cijepljenjem štitimo sebe i svoje bližnje, ali i svoje radno okruženje te zajednicu u cijelosti!


"Smatram osobito važnim zaštiti naše osoblje i pacijente od mogućeg širenja ovog virusa, a povećanjem postotka procijepljenost možda u skorijem roku suzbijemo ovu pandemiju,” rekao je osnivač i član Uprave Ridenta Željko Miljanić, dr. med. dent.


rident_covidfree2

“Pravo je svake osobe da za sebe donese odluku za koju smatra da je za nju najbolja. Obzirom na poziv koji sam odabrao ovo cijepljenje smatram i svojom dužnošću jer osoba cijepljenjem smanjuje mogućnost da postane izvor ili prijenosnik zaraze za druge osobe s kojima dolazi u kontakt”, rekao je voditelj odjela oralne kirurgije Matko Oguić, dr. med. dent.


Cijepljenje zaposlenika provodila je Glavna sestra Tamara Puljić, a koja je na kraju dana rekla: „Ovaj postupak proveli smo u suradnji i prema protokolima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Sve je prošlo u najbolje redu, jer među zaposlenicima nije bilo niti jedne osobe koja bi razvila bilo kakvu ranu alergijsku reakciju.“


Kako bi cjepivo moglo učinkovito zaštititi od zaraze koronavirusom, potrebno je primiti dvije doze cjepiva u razmaku od nekoliko tjedana, a poliklinike Rident će postupak provesti u cijelosti kako bismo od #covidsafe došli do #covidfree zone.


rident_covidfree3

Lista državnih blagdana i praznika

01. 01. Nova godina
06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja
04. 04. 2021. Uskrs
05. 04. 2021. Uskršnji ponedjeljak
01. 05. Praznik rada
30. 05. Dan državnosti
03. 06. 2021. Tijelovo
22. 06. Dan antifašističke borbe
05. 08. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
15. 08. Velika Gospa
01. 11. Dan svih svetih
18. 11. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata
25. 12. Božić
26. 12. Sveti Stjepan
Čavrljaj s nama
Pozdrav, kako Vam možemo pomoći?