Skeniranje čeljusti ili digitalni otisak
Autor: Magdalena Miletić Maćešić, dr. med. dent.
05.10.2020.

Skeniranje je digitalni otisak. U tu svrhu u poliklinikama Rident koristimo TRIOS 3Shape intraoralni skener. Taj skener koristi najmoderniju tehnologiju snimanja kako bi izradio precizan 3D prikaz Vaših zubi i čeljusti. Proces skeniranja traje samo nekoliko minuta, potpuno je bezopasan, precizan i vrlo ugodan za pacijenta.


3D prikaz vaših zubi sprema se u elektronskom obliku i može se jednostavno analizirati i modificirati u dentalnom laboratoriju radi izrade protetskih radova kako bi Vam osigurali željeni osmijeh. Ovom metodom uzimanja otiska omogućena je lakša i preciznija izrada protetskih radova.


Pacijent može pratiti tijek pripreme i izrade protetskog rada, odnosno prije početka terapije vidjeti rezultat koji može očekivati (vidi Digital Smile Dizajn).


Digitalna pomoć za otkrivanje karijesa

Najnovija verzija intraoralnog skenera, TRIOS 4 ima ugrađenu fluorescentnu tehnologiju koja identificira moguće površinske karijese i prekriva standardni 3D TRIOS sken s dodatnim podacima u boji. Ova tehnologija služi doktorima dentalne medicine kao alat i pomoć koju mogu koristiti u otkrivanju i dijagnosticiranju karijesa.


3D ortodontska terapija

3D intraoralni skener uključuje i najmoderniji računalni program za ortodonciju (vidi Ortodoncija) koji nam omogućava posebno detaljno planiranje terapije i sustavno praćenje pacijenta tijekom njezine provedbe. Osim velike preciznosti 3D tehnologija pomaže nam i pri izradi ortodontskih naprava, osobito retainera, koji se koriste za svakog pacijenta na kraju terapije.

skeniranje1
skeniranje2

Lista državnih blagdana i praznika

01. 01. Nova godina
06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja
04. 04. 2021. Uskrs
05. 04. 2021. Uskršnji ponedjeljak
01. 05. Praznik rada
30. 05. Dan državnosti
03. 06. 2021. Tijelovo
22. 06. Dan antifašističke borbe
05. 08. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
15. 08. Velika Gospa
01. 11. Dan svih svetih
18. 11. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata
25. 12. Božić
26. 12. Sveti Stjepan
Čavrljaj s nama
Pozdrav, kako Vam možemo pomoći?