Keramičke ljuskice – Veneers

Article Author

Autor: Josip Brusić , dr. med. dent.

19.10.2020

Što su keramičke ljuskice?

Koje su njihove prednosti?

Koje vrste problema mogu riješiti?

Jesu li keramičke ljuskice rješenje i za Vaše probleme?

U ovom tekstu odgovorit ću na ova najčešća pitanja vezana uz keramičke ljuskice, no važno je naglasiti da se tek nakon stručnog i detaljnog pregleda doktora dentalne medicine na kojem će se procijeniti stanje Vaših zuba može odgovoriti na pitanje jesu li keramičke ljuskice za zube rješenje za Vas. Naime, svi imamo različite zube, a i različite razloge zbog kojih se žele keramičke ljuskice. Upravo profesionalan pregled i konzultacija s doktorom dentalne medicine nužni su prije donošenja odluke o zahvatu te njegovog provođenja u ordinaciji dentalne medicine.

Što su keramičke ljuskice?

Keramičke ljuskice predstavljaju jedan od najpopularnijih estetskih dentalnih zahvata. Keramičke ljuskice su fiksno-protetski nadomjesci i ubrajaju se u minimalno invazivne metode pomoću kojih se popravlja oblik, ponekad boja, izgled zuba i tako cjelokupi osmijeh.

Napravljene su od keramike te se lijepe na zub posebnom tehnikom cementiranja. Minimalno brušenje cakline korištenjem dentalnih lupa keramičke ljuskice ubraja u minimalno invazivne metode. Kontrolirana dubina brušenja od samo 0,3-0,5 mm stvara dovoljno prostora za postavljanje keramičkih ljuskica i uvjete za lijepe zube.

Koje su prednosti keramičkih ljuskica za zube?

Prednosti keramičkih ljuskica su mnogobrojne iz zdravstvenih i estetskih razloga. Zahvat je izuzetno nježan i potpuno bezbolan. Brušenje za ljuskice uvijek se radi s dentalnim lupama ili pod mikroskopom. Korist od optičkih pomagala je višestruka, jer se njihovom upotrebom pri brušenju povećava operativno polje i dobiva kontrolirana dubina brušenja, što ima za posljedicu bolju očuvanost zubne strukture i okolnog tkiva. Važno je istaknuti da se za keramičke ljuskice brusi samo caklina zuba.

Keramičkie ljuskice omogućuju oponašanje prirodnog zuba, ponekad mogu poboljšati boju zuba, jer keramički materijal imitira caklinu zdravog, prirodnog zuba i reflektira svjetlo na isti način. Keramičke ljuskice za zube vraćaju vašim zubima zdrav i poželjan izgled, a vašem osmijehu blistavu svježinu i ljepotu.

Koje probleme keramičke ljuskice mogu riješiti?

Keramičke ljuskice za zube mogu uspješno riješiti neke estetske probleme kao što su diskolorirani zubi, razmaci među zubima, otkrhnuti zub, napuknuće cakline, zubi različite duljine i zubi nepravilnog položaja. Keramičke ljuskice mogu promijeniti oblik, veličinu, položaj i prirodnu boju zuba što uvelike poboljšava estetiku vaših zuba i u samo dvije posjete vidljive su oduševljavajuće promjene. Ako imate svoje očuvane zube i nemate velike kompozitne ispune idealan ste kandidat za keramičke ljuskice.

Jesu li keramičke ljuskice rješenje za Vas?

Ovim tekstom i fotografijama želim vam približiti jednostavnost i ljepotu keramičkih ljuskica. Keramičke ljuskice rade se kroz nekoliko koraka (ne nužno posjeta o.a.). Tijekom prve posjete detaljno se analizira vaše oralno zdravlje, uzima se digitalni otisak pomoću intraoralnog skenera te se fotografiraju lice i zubi.

Digitalni otisak i fotografije omogućit će nam dizajniranje idealnog osmijeha. Sve vaše želje, korekcije i promjene koje očekujete uključuju se u dizajn. Prikazuje vam se virtualni prikaz željenog rada. Ovisno o indikaciji i broju zuba koji su uključeni u keramičke ljuskice može se izraditi i model pomoću 3D printera za izradu vjerodostojnog prikaza novog osmijeha, kojeg možete vidjeti i probati izravno u ustima. Slijedi brušenje za keramičke ljuskice, digitalni otisak i proba privremenih ljuskica koje imaju oblik gotovog rada.

Upravo primjena modernih tehnologija uz visoko educirane stručnjaka i timski rad dovodi do uštede vremena izrade za ove visoko kvalitetne radove. Slijedeća posjeta je cementiranje keramičkih ljuskica i naravno uživanje u predivnom osmijehu.

Vaš osmijeh je naš posao!