Digital Smile Design

POSTUPAK | PACIJENTI | TIM

Što je DSD ili Digital Smile Design?

Pojednostavljeno, to je najsuvremeniji postupak digitalnog planiranja i dizajniranja osmijeha. Na osnovu kvalitetno snimljenih fotografija osmijeha pacijenta te video isječaka lica u govoru i pokretu, radi se detaljna kompjuterska analiza osmijeha. Napredni program analizira i obrađuje izgled lica pri različitim kretnjama i različitim emotivnim reakcijama, kao i osmijeh i sve zubne proporcije pacijenta. Na tim parametrima se stvara digitalni prikaz idealnog osmijeha koji je optimalno prilagođen izrazu lica svake osobe, sa svim preciznim vektorskim mjerenjima i prikazom razlika u izgledu između postojećeg i “novog” osmijeha. Upravo to je i najbolja osobina DSD, jer osim što pacijenti odmah vide simulaciju svog novog osmijeha, svoje želje i očekivanja mogu obrazložiti timu dentalnih stručnjaka, koji u skladu s mogućnostima mogu dodatno korigirati izgled novog osmijeha. Time i sami pacijenti sudjeluju u stvaranju svog novog, prirodnog i blistavog osmijeha punog samopouzdanja.

Zašto želimo koristiti Digital Smile Design?

Živimo u vremenu iznimno naprednih tehnologija, koje neminovno ostavljaju vrlo snažan pečat na svaki segment modernog življenja. Sve što je do prije 15 godina bilo teško zamislivo, danas se uz pomoć sofisticirane tehnike odvija gotovo rutinski. U vremenu u kojem nas od ogromne baze informacija dijeli samo jedan klik, očekivano su i pacijenti postali informiraniji i zahtijevaju drugačiji pristup i komunikaciju. Današnji pacijenti imaju jasnu viziju mogućnosti rješavanja vlastitih estetskih nedostataka, kao i izgleda svog novog osmijeha. Pacijenti sve manje žele predefinirane, filmske osmijehe, a sve više drže do vlastite osobnosti. Stoga zahtijevaju osmijeh koji će biti samo njihov, prirodno lijep i usklađen s njihovim fizičkim izgledom, ali i njihovim karakterom. Kreiranje besprijekornih proporcija i stvaranje idealnog osmijeha, glavna je zadaća DSD-a, zbog koje je posljednjih godina postao nezaobilazni alat u estetskoj dentalnoj medicini.

Zašto je Digital Smile toliko inovativan?

Slogan “osmijeh kojeg vidite unaprijed” najbolje opisuje suštinu DSD tehnologije. Zašto? Do pojave DSD-a, pacijenti su mogli vidjeti svoj konačni osmijeh tek kad je čitav postupak bio završen. Pri tome su se morali pouzdati u veliku stručnost i iskustvo svog doktora dentalne medicine i dentalnog tehničara. Sada, po prvi puta, pacijent već pri prvom posjetu našim poliklinikama može vidjeti trodimenzionalni prikaz svojeg konačnog osmijeha. Također, u suradnji s timom dentalnih stručnjaka, pacijent može svojim prijedlozima i sugestijama sudjelovati u stvaranju vlastitog osmijeha. To je velika motivacija pacijentima za započinjanje tretmana, a ujedno i velika pomoć doktorima u jednostavnijem i bržem planiranju.

U Poliklinikama Rident koncept Smile Designa koristi se i upotpunjuje već godinama. Smile Design rezultat je suradnje stručnog tima koji uključuje iskusne protetičare, kreativne dentalne tehničare i vrsne specijaliste oralne kirurgije. U skladu s našom vizijom kontinuiranog ulaganja u nove tehnologije i individualizirani pristup pacijentu, naš stručni tim dodatno se educirao na području Digital Smile Designa. Sada s ponosom možemo reći kako Poliklinike Rident prakticiraju DSD po konceptu njegovog autora dr. Cristiana Coachmana. Osim toga, Poliklinike Rident mogu se pohvaliti i s dva DSD Mastera. Daniela Grgić Miljanić, dr.med.dent. i Goran Popović, dr.med.dent., pripadaju globalno malobrojnoj zajednici DSD stručnjaka koji su uspjeli zadovoljiti stroge kriterije za stjecanje titule DSD Mastera.

DSD koncept podiže odnos između doktora i pacijenta na potpuno novu razinu međusobnog povjerenja i razumijevanja sa zajedničkim konačnim ciljem – stvaranjem savršenog osmijeha koji mijenja život nabolje.

Javite nam se!

I vašem osmjehu možemo pomoći da zablista.

    Ime i prezime

    Email adresa

    Telefon

    Vaš upit

    Prije upisivanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Pravilima privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.