Ortodoncija

Nevidljivi ortodontski aparatić

Što je to nevidljivi ortodontski aparatić?

Invisalign aligneri sastoje se od serije prozirnih plastičnih uklonjivih aparatića koji pomiču zube u malim pomacima kombinirajući dentalnu dijagnozu i preporuku sa sofisticiranom računalnom grafičkom tehnologijom za razvoj plana tretmana koji specificira željena pomicanja zuba tijekom tretmana. Nakon odobrenja plana tretmana koji je razvio vaš specijalist ortodoncije, serija prilagođenih alignera Invisalign proizvodi se posebno za vaš tretman.

Koje su prednosti nevidljivih aparatića?

Postupak

Za početak Vaš će specijalist ortodoncije obaviti rutinski ortodontski pregled, uključujući rendgensko snimanje i fotografiranje, uzeti će se otiscu zuba, provesti intraoralno snimanje zuba te otiske i snimke poslati s preporukom laboratoriju Align. Tehničari tvrtke Align slijedit će preporuku Vašeg specijalista ortodoncije pri izradi softverskog modela ClinCheck® za vaš preporučeni tretman. Nakon što ortodont odobri ClinCheck plan tretmana, Align će proizvesti i poslati seriju prilagođenih alignera. Ukupni broj alignera ovisit će od složenosti malokluzije i dentalnog plana tretmana. Aligneri će biti pojedinačno numerirani i ortodont će ih izdavati s određenim uputama za uporabu. Prema uputama ortodonta prijeći ćete na sljedeći aligner iz serije svaka dva tjedna ili kada vam kaže Vaš ortodont. Ukupno trajanje tretmana ovisit će o složenosti dentalne preporuke. Ako nije drugačije navedeno, trebate odlaziti na kontrolne preglede kod ortodonta svakih 6 do 8 tjedana. Nekim pacijentima mogu biti potrebni vezani estetski dodaci i/ili primjena elastičnih trakica tijekom tretmana kako bi se olakšala određena ortodontska pomicanja. Nakon primjene početne serije alignera može biti potrebno ponovno uzeti otiske zuba ili napraviti intraoralna snimanja i/ili alignere usavršivače.

Na što treba pripaziti tijekom terapije nevidljivim ortodontskim aparatićem?

Javite nam se!

I vašem osmjehu možemo pomoći da zablista.

    Ime i prezime

    Email adresa

    Telefon

    Vaš upit

    Prije upisivanja svojih osobnih podataka molimo Vas pročitajte našu Pravilima privatnosti i upoznajte se s načinima kako brinemo o Vašim osobnim podacima i koja prava Vam osiguravamo.