POGLEDAJ ┼ŻIVOTOPIS

Daniela Grgi─ç Miljani─ç

dr. med. dent.

voditeljica tima i DSD master

Daniela Grgi─ç Miljani─ç

dr. med. dent.

voditeljica tima i DSD master

┼Żivotopis

Poha─Ĺa studij stomatologije pri Medicinskom fakultetu u Rijeci, gdje je i diplomirala krajem velja─Źe 2001. i stekla zvanje doktora dentalne medicine. Pripravni─Źki sta┼ż odra─Ĺuje pri Domu zdravlja u Pore─Źu, nakon ─Źega se zapo┼íljava u Stomatolo┼íkoj ordinaciji dr. Miljani─ç. U Poliklinikama Rident zaposlena je od samih po─Źetaka, gdje stje─Źe radno iskustvo u svim podru─Źjima dentalne medicine. Stru─Źno se usavr┼íava na podru─Źju implanto-protetike, s posebnim naglaskom na kompleksne implanto-protetske radove i estetsku dentalnu medicinu.

Nakon vi┼íegodi┼ínjeg rada i stjecanja vrijednih iskustava u svim sektorima dentalne medicine, odlu─Źuje se posvetiti digitalnoj fotografiji u slu┼żbi estetske dentalne medicine. Uz temeljiti pristup, rezultati nisu mogli izostati, DanielaGrgi─ç-Miljani─ç, dr.med.dent., postala je prvi DSD Master u Hrvatskoj i jedna od malobrojnih ┼żena na svijetu koja je zaslu┼żilatu presti┼żnu titulu!

Od mnogobrojnih zavr┼íenih te─Źaja tijekom profesionalne karijere, spomenut ─çemo najnovije uz istaknute predava─Źe:

– Full immersion in prosthodontics – 3 seriesmaster program in fixed prosthodontics – ÔÇťThe esthetic andfunctional rehabilitationÔÇŁ (dr. Mauro Fradeani – Pesaro), 2016. – Digital Smile Design course (dr. Andrea Ricci – Firenza), 2016. – Digital Smile Design residency course 1 i 2 (dr. Christian Coachman -Madrid), 2016.

Aktivno se slu┼żi talijanskim i engleskim jezikom.

POGLEDAJ ┼ŻIVOTOPIS

Goran Popovi─ç

dr. med. dent.

─Źlan dru┼ítva ÔÇô voditelj podru┼żnice Pore─Ź, DSD mast

Goran Popovi─ç

dr. med. dent.

─Źlan dru┼ítva ÔÇô voditelj podru┼żnice Pore─Ź, DSD mast

┼Żivotopis

Godinama mlad, ali po profesionalnim postignu─çima ve─ç vrlo uspje┼ían, Goran Popovi─ç dr.med.dent., je voditelj Poliklinike Rident u Pore─Źu.

2005. godine upisuje studij dentalne medicine pri Medicinskom fakultetu u Rijeci, gdje je 2010. diplomirao za zvanje doktora dentalne medicine. U Poliklinici Rident zapo┼íljava se po─Źetkom 2012. godine i usredoto─Źuje se na postignu─ça u dentalnoj protetici, implantoprotetici i estetskoj dentalnoj medicini. Nastavlja se educirati u zemlji i inozemstvu u svim podru─Źjima dentalne medicine s te┼żi┼ítem rada na minimalno invazivnoj estetskoj dentalnoj medicini planiranoj pomo─çu DSD koncepta. Postao je certificirani DSD Master, drugi u Hrvatskoj koji je zaslu┼żio tu presti┼żnu titulu (oba dolaze iz Ridenta)!

Od mnogobrojnih zavr┼íenih te─Źaja tijekom profesionalne karijere, spomenut ─çemo najnovije uz istaknute predava─Źe:

– Full immersion in prosthodontics – 3 series master program in fixed prosthodontics – ÔÇťThe esthetic and functional rehabilitationÔÇŁ (dr. Mauro Fradeani – Pesaro), 2016. – Digital smile design course (dr. Andrea Ricci – Firenza), 2016. – Digital smile design residency course (dr. Christian Coachman – Madrid), 2016. – Digital Smile Design Residency course (dr.Christian Coachman ÔÇô New York), 2016.

Aktivno se slu┼żi talijanskim i engleskim jezikom.

POGLEDAJ ┼ŻIVOTOPIS

Josip Brusi─ç

dr. med. dent.

Josip Brusi─ç

dr. med. dent.

┼Żivotopis

Nakon zavr┼íenog srednjo┼íkolskog obrazovanja stje─Źe diplomu dentalnog tehni─Źara.

Poha─Ĺao je studij dentalne medicine na Medicinskom fakultetu Sveu─Źili┼íta u Rijeci, gdje je 1997. i diplomirao te stekao titulu doktora dentalne medicine. Nakon diplome odra─Ĺuje pripravni─Źki sta┼ż u Domu zdravlja Rijeka.

1997. se zapo┼íljava kao stru─Źni suradnik za predmet Dentalna patologija na Katedri za dentalnu patologiju i dentalnu protetiku Medicinskog fakulteta Sveu─Źili┼íta u Rijeci. Iste godine se zapo┼íljava kao profesor dentalne grupe predmeta u Medicinskoj ┼íkoli u Rijeci.

┼Żeljan napredovanja u struci i produbljivanja znanja iz dentalne medicine s ciljem pou─Źavanja, 1997. upisuje dopunsko pedago┼íko psiholo┼íko obrazovanje na Filozofskom fakultetu u Rijeci i po zavr┼íetku istog stje─Źe zvanje profesora zdravstvenih predmeta.

2014. stje─Źe izbor u zvanje profesor mentor.

Dugi niz godina prenosi svoja znanja, vje┼ítine i kompetencije na mla─Ĺe generacije. ─îlan je mnogih povjerenstava koji se bave razvojem kompetencija i nadgradnje znanja i vje┼ítina u dentalnoj medicini. ─îlan je Hrvatske komore dentalne medicine pri kojoj aktivno sudjeluje.

Od 2016. je zaposlen u Poliklinikama Rident. Interesne sfere daljnjeg usavršavanja su estetska dentalna medicina, protetika, kombinirani protetski radovi, implanto-protetika.

Govori engleski i talijanski jezik.

POGLEDAJ ┼ŻIVOTOPIS

Ivana Radi─ç

dr. med. dent.

specijalistica protetike

Ivana Radi─ç

dr. med. dent.

specijalistica protetike

┼Żivotopis

Na Medicinskom fakultetu u Rijeci upisuje Studij dentalne medicine.

Po zavr┼íetku obavlja pripravni─Źki sta┼ż na fakultetu u sklopu Klini─Źkog bolni─Źkog Centra Rijeka.

Nakon polo┼żenog dr┼żavnog ispita 2010. g. zapo┼íljava se u Poliklinici Rident.

2011.g. odlazi u Zagreb na Fakultet dentalne medicine, na specijalisti─Źko usavr┼íavanje u podru─Źju dentalne protetike. Istodobno upisuje i poslijediplomski specijalisti─Źki studij, tako─Ĺer u Zagrebu

Znanje stranih jezika: Engleski i Talijanski

POGLEDAJ ┼ŻIVOTOPIS

Snje┼żana Pohl

dr. med. dent. i dr. med.

specijalistica parodontologije eda specijalistica

Snje┼żana Pohl

dr. med. dent. i dr. med.

specijalistica parodontologije eda specijalistica

┼Żivotopis

Medicinski fakultet u Zagrebu, Fakultet dentalne medicine u M├╝nchenu. Rad na op─çoj kirurgiji i ortopediji u M├╝nchenu. Specijalizacija oralne kirurgije u M├╝nchenu. Doktorat u Koelnu. Suvlasnik Praxisklinik za oralnu i maxillofacijalnu kirurgiju u Starnbergu, Njema─Źka. Preko 1000 sati edukacije, te certifikacija za EDA (European Dental Association) specijalista parodontologije (2002) i implantologije (2010).

Povratak u domovinu 2010. i zaposlenje u Poliklinici Rident. Voditelj je oralne kirurgije, te od 2012. jedan od suvlasnika. Naslovni je asistent pri Katedri za oralnu medicinu i parodontologiju Medicinskog fakulteta Sveu─Źili┼íta u Rijeci.

Aktivni predava─Ź iz podru─Źja implantologije i parodontologije (Njema─Źka, ┼ápanjolska, Italija, Hrvatska). Brojne objave u stru─Źnim ─Źasopisima. Te┼żi┼íte stavlja na minimalno invazivne tehnike.

Svoju energiju i motivaciju doktorica Pohl dobiva od zadovoljnih pacijenata, te nekolicine vrijednih i anga┼żiranih mladih kolegica i kolega kojima je mentor.

─îlan je AAP (American Academy of Periodontology), EDA (European Dental Association), Hrvatskog parodontolo┼íkog dru┼ítva, Hrvatske komore dentalne medicine, Hrvatskog lje─Źni─Źkog zbora, Bayerische Zahn├Ąrztekammer.

Pohl Snje┼żana

Stru─Źni ─Źlanci:

Vjesnik dentalne medicine – “Terapija dentoalveolarnih uzroka gummy smilea”
http://www.hkdm.hr/pdf/2014/vdm/04/#p=24

“Implant placement in the aesthetic zone upon completion of growth”, European Journal of Implantology, 2013
https://www.bdizedi.org/bdiz/web.nsf/id/li_fdih9g7jwl.html

“Parodontologisch-implantologische Therapie bei einer Patientin mit generalisierter schwerer Parodontitis”, Parodontologie 2011 (Quintessenz)
https://bib.irb.hr/datoteka/506801.Pohl.pdf

ÔÇťMinimalno invazivna kirurgijaÔÇŁ in Stomatolo┼íki vjesnik, 2005

ÔÇťConnective Tissue Graft for Horizontal Augmentation in Implant SurgeryÔÇŁ in Acta Stomatologica Croatica, 2008

Imedijatni postekstrakcijski implantat, Vjesnik dentalne medicine 2012,
http://www.hkdm.hr/pic_news/files/hkdm/VJESNIK/VDM%202-2012/Clanak%205.pdf

“Smile design” , Vjesnik dentalne medicine,
http://www.hkdm.hr/pic_news/files/hkdm/VJESNIK/VDM%201-2011/Clanak%202.pdf

“Platform switching dentalnih implantata”, Vjesnik dentalne medicine
http://www.hkdm.hr/pic_news/files/hkdm/VJESNIK/VJESNIK%201-2012/Strucni%20clanak%203.pdf

“Estetski kirur┼íki zahvati u dentalnoj medicini”
http://www.hkdm.hr/pdf/2013/smile/Smile_01_2013.pdf

“┼áto je parodontitis i kako se lije─Źi”
http://www.hkdm.hr/pdf/2013/smile/br06/smile-06.pdf

POGLEDAJ ┼ŻIVOTOPIS

Matko Ogui─ç

dr. med. dent.

voditelj kirurgije ÔÇô Rijeka

Matko Ogui─ç

dr. med. dent.

voditelj kirurgije ÔÇô Rijeka

┼Żivotopis

U stalnoj potrazi za kvalitetnim kadrovima koji se ne boje poslovnih izazova, oplemenili smo na┼í tim jo┼í jednim mladim, a ve─ç uspje┼ínim stru─Źnjakom dentalne medicine.

Dr. Ogui─ç je zavr┼íio studij dentalne medicine pri Medicinskom fakultetu Sveu─Źili┼íta u Rijeci u rujnu 2014. Dobitnik je 3 dekanove nagrade za najboljeg studenta dentalne medicine u svojoj generaciji i to akademske godine 2009./2010., 2010./2011. i 2013./2014. Tako─Ĺer, 2014. osvaja rektorovu nagradu Sveu─Źili┼íta u Rijeci za najboljeg studenta svih smjerova Medicinskog fakulteta u Rijeci. Tijekom studija bio je ─Źlan organizacijskog odbora 1. Kongresa studenata dentalne medicine s me─Ĺunarodnim sudjelovanjem, koji se odr┼żao 2013. u Rijeci. Na istom kongresu je aktivno sudjelovao s poster prezentacijom ÔÇô ÔÇ×Protok sline i pH sline u pacijenata sa ┼íe─çernom bolesti tipa 2″. Od 2009. ÔÇô 2014. prima stipendiju Grada Rijeke za darovite studente.

Po zavr┼íetku pripravni─Źkog sta┼ża, u ┼żelji za daljnjim usavr┼íavanjem aplicira na stipendiju Europske unije. Po dobitku stipendije dva mjeseca provodi u Italiji kod jednog od najpriznatijih svjetskih parodontologa, dr. Giannia Riccia te proteti─Źara Andree Riccia (Studio odontoiatrico Ricci, Firenza, Italija), gdje prisustvuje i asistira u izvedbi kompleksnih implanto ÔÇô protetskih rehabilitacija te se upoznaje s konceptom Digital Smile Design-a.

Po povratku u Hrvatsku, radi u privatnoj ordinaciji dentalne medicine u Rijeci te se dodatno usavršava u struci:

New trends in modern Aesthetic & Restorative Dentistry (ICDE Ivoclar Vivadent ÔÇô Schaan, Liechtenstein) Suvremeni postupci u estetskoj dentalnoj medicini ÔÇô radni te─Źaj preparacije inlay ÔÇô overlay i vestibularnih ljuskica s postupcima cementiranja (Zagreb, Hrvatska) Enter ÔÇô Insert ÔÇô Control; implanto protetski te─Źaj (Dentsply ÔÇô Pandent, Zagreb).

Osim ┼żelje za stru─Źnim napredovanjem, pa┼żnju posve─çuje i znanosti te 2016. upisuje poslijediplomski doktorski studij biomedicine pri Medicinskom fakultetu Sveu─Źili┼íta u Rijeci.

Članom Rident kirurškog tima postaje u svibnju 2016.

Aktivno se slu┼żi engleskim i talijanskim jezikom.

POGLEDAJ ┼ŻIVOTOPIS

Domagoj Grabovac

dr. med. dent.

voditelj kirurgije ÔÇô Rijeka

Domagoj Grabovac

dr. med. dent.

voditelj kirurgije ÔÇô Rijeka

┼Żivotopis

Nakon zavr┼íene srednje zubotehni─Źke ┼íkole upisuje Medicinski fakultet u Rijeci smjer dentalna medicina.

Po zavr┼íetku studija volontirao je u Rije─Źkoj Bolnici na odjelu Oralne kirurgije. Nastavlja s usavr┼íavanjem i obrazovanjem poha─Ĺaju─çi razne te─Źajeve : radni implantolo┼íki te─Źaj Osstem implant , Straumann implant surgery, Bego implantolo┼íki te─Źaj u Bremenu i Hamburgu.

Govori talijanski i engleski.

Od 2013 godina zaposlen u dentalnoj Poliklinici RIDENT na oralnoj kirurgiji.

POGLEDAJ ┼ŻIVOTOPIS

Ivana Senkovi─ç

dr. med. dent.

voditeljica kirurgije ÔÇô Pore─Ź

Ivana Senkovi─ç

dr. med. dent.

voditeljica kirurgije ÔÇô Pore─Ź

┼Żivotopis

Studij dentalne medicine na Medicinskom fakultetu u Splitu završila je 2015. godine.

Po zavr┼íetku obrazovanja odra─Ĺuje pripravni─Źki sta┼ż u Poliklinikama Rident, gdje se kasnije i zapo┼íljava. Jedna od profesionalnih ambicija za budu─çu karijeru je i usavr┼íavanje u podru─Źju oralne kirurgije.

Iz tog razloga kontinuirano unapre─Ĺuje svoje znanje pra─çenjem stru─Źne literature s podru─Źja oralne kirurgije, kao i poha─Ĺanjem naprednih obrazovnih programa iz implantologije, poput DentalXp Implant Externship Programa.

Aktivno se slu┼żi talijanskim i engleskim jezikom.

POGLEDAJ ┼ŻIVOTOPIS

Monica Ke─Źa

dr. med. dent.

Monica Ke─Źa

dr. med. dent.

┼Żivotopis

Zavr┼íila je 2012. godine integrirani preddiplomski i diplomski studij dentalne medicine na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Tijekom studija dobiva priznanje najbolje studentice godine za akademsku godinu 2009/2010. U Poliklinici Rident obavlja pripravni─Źki sta┼ż. Uspje┼ína je u svim podru─Źjima dentalne medicine, a ┼żeli se usavr┼íavati na podru─Źju estetike u dentalnoj medicini. Kontinuirano obnavlja i unapre─Ĺuje svoje znanje pra─çenjem stru─Źne literature te stru─Źnih seminara, me─Ĺu kojima se isti─Źe stru─Źni te─Źaj “New trends in modern aesthetic and restorative dentistry” na International Center for dental Education Ivoclar Vivadent AG, Schaan u Liechtensteinu. Aktivno se slu┼żi engleskim i talijanskim jezikom.

POGLEDAJ ┼ŻIVOTOPIS

Du┼ían Ivan─Źi─ç

majstor dent. tehnike

voditelj dentalnog laboratorija

Du┼ían Ivan─Źi─ç

majstor dent. tehnike

voditelj dentalnog laboratorija

┼Żivotopis

Desetogodi┼ínje stru─Źno obrazovanje u Njema─Źkoj zavr┼íava majstorskim ispitom.

Vra─ça se u Hrvatsku gdje se zapo┼íljava u Poliklinici Rident. Du┼íko Ivan─Źi─ç je voditelj zubotehni─Źkog laboratorija. Stalnim dodatnim edukacijama prati najnovija tehnolo┼íka dostignu─ça na podru─Źju zubne tehnike kao ┼íto su CAD/CAM i selectiv laser melting tehnologija. Na redovnim internim edukacijama u na┼íoj poliklinici, Du┼íko Ivan─Źi─ç je redoviti predava─Ź, koji nesebi─Źno i vrlo razumljivo prenosi svoje bogato znanje i iskustvo.

Aktivno govori njema─Źki i engleski jezik. U slobodno vrijeme bavi se jedrenjem i ronjenjem.

POGLEDAJ ┼ŻIVOTOPIS

Vibor Marti─ç

dent. tehni─Źar

voditelj dentalnog laboratorija ÔÇô Pore─Ź

Vibor Marti─ç

dent. tehni─Źar

voditelj dentalnog laboratorija ÔÇô Pore─Ź

┼Żivotopis

2000. godine upisuje Medicinsku ┼íkolu, smjer dentalni tehni─Źar. 2006. godine zapo┼íljava se u Poliklinici Rident, te pod voditeljstvom majstora dentalne tehnike gradi svoje znanje.

Tijekom godina sudjeluje na raznim predavanjima i radnim te─Źajevima iz dentalne tehnike te se usavr┼íava u podru─Źju implantolo┼íkih i kombiniranih radova, te u estetskoj individualizaciji gingive.

Glavni cilj u dentalnoj tehnici: Svojim malim umjetni─Źkim djelima podariti osmijeh ljudima.

POGLEDAJ ┼ŻIVOTOPIS

Martina Lukin

dent. tehni─Źar

Martina Lukin

dent. tehni─Źar

┼Żivotopis

Medicinsku ┼íkolu u Rijeci zavr┼íila je 2004. godine. Od 2010. ─Źlanica je HKDM.

Usavr┼íava se u podru─Źju estetsko-funkcijske fiksne protetike kroz niz edukacija o suvremenim tehnikama izrade estetskih nadomjestaka, individualnim metodama slojevanja cirkonskih i potpuno kerami─Źkih nadomjestaka.

POGLEDAJ ┼ŻIVOTOPIS

Danijela Loli─ç

dent. tehni─Źar

Danijela Loli─ç

dent. tehni─Źar

┼Żivotopis

Medicinsku ┼íkolu zavr┼íila je u Rijeci 1996. godine, odmah po zavr┼íetku zapo┼íljava se kao zubni tehni─Źar te radom u nekoliko dentalnih laboratorija stje─Źe potrebno iskustvo. Od 2010 . godine ─Źlanica je HKDM i Rident tima.

U Poliklinici Rident radi i usavr┼íava se u podru─Źju fiksne i mobilne protetike kroz niz edukacija i kongresa o suvremenim tehnikama izrade estetskih i funkcijskih nadomjestaka, individualnih metoda slojevanja cirkonskih i kerami─Źkih nadomjestaka.

POGLEDAJ ┼ŻIVOTOPIS

Nino Drakuli─ç

dent. tehni─Źar

Nino Drakuli─ç

dent. tehni─Źar

┼Żivotopis

Ro─Ĺen je u Ljubljani 16.3.1990. godine, a Medicinsku ┼íkolu u Rijeci zavr┼íio je 2008. godine. Prve dvije godine odradio je sta┼ż i bio zaposlen u dentalnom laboratoriju Dalibor Kal─Źi─ç, a od 2010. godine ─Źlan je Rident tima.

2017. godine specijalizira se kao dentalni dizajner, a od 2018. godine voditelj je Odjela digitalnog dizajna u Rident dentalnom laboratoriju. Nino je ÔÇ×opinion makerÔÇť za CAD-CAM dizajn, digitalne dentalne protokole, 3D printere i CNC dentalne ma┼íine.