Implantološka putovnica

Article Author

Autor: Domagoj Grabovac , dr. med. dent.

02.03.2020

Jeste li znali da 2.700.000.000 ljudi u svijetu nema sve zube?

Razlozi su brojni, ali svi znamo jedno – zubi imaju važnu ulogu u našem svakodnevnom životu!

Nedostatak samo jednog zuba može negativno utjecati na kvalitetu vašega života, otežati vam govor i uživanje u hrani, smanjiti samopouzdanje i aktivnosti. Ako vam nedostaje i samo jedan zub pogrešno je razmišljati kako njegov nedostatak nije potrebno sanirati. Svaki zub vrijedi, a manjak samo jednog može negativno utjecati na izgled i funkciju okolnih zubi. Nedostatkom bilo kojeg zuba, ostali zubi gube uporište i pomiču se, što u konačnici dovodi i do njihovog gubitka.

Danas moderna stomatološka rješenja mogu brzo i bezbolno riješiti nedostatke i omogućiti vam potpunu funkcionalnost zuba. Neovisno nedostaje li vam samo jedan zub, više zubi ili svi, ugradnja implantata je najkvalitetnije rješenje za nadomjestak zubi.

Kako se nikad ne zna gdje vas život može odvesti, odnosno na koji kraj svijeta, kako biste mogli u svakome trenutku napraviti kontrolni pregled ili bilo kakve korekcije vezano za protetske radove na implantatima morate imati svoju implantološku putovnicu.

Implantološku putovnicu ispunjava doktor dentalne medicine koji je ugradio implantate, netom poslije zahvata. Implantološka putovnica  sadrži:

Implantološka putovnica vrijedi u cijelome svijetu i prepoznatljivi je medicinski dokument. Jamstvo proizvođača na zubne implantate je doživotno ukoliko se pacijent pridržava uputa o oralnoj higijeni i obavlja redovite polugodišnje kontrole u jednoj od naših poliklinika.