3D oralni skener za osmijeh bez greške

Autor: Rident

15.01.2017

Jeste li se ikad zapitali kako naši dentalni tehničari postižu savršeni oblik i boju keramičkih ljuskica ili krunica za dentalne implantate? Naravno, iza svega stoji prvenstveno veliko znanje i iskustvo te mirna ruka i precizno oko. Međutim, sve bi bilo puno kompliciranije bez pomoći napredne digitalne tehnologije koja jamči preciznost kakvu je do prije 10-ak godina bilo vrlo teško zamisliti. Jedno od nezaobilaznih pomagala za savršena protetska rješenja je digitalni 3D oralni skener.

Godinama prije pojave oralnih 3D skenera, uobičajena procedura u izradi protetskih nadomjestaka podrazumijevala je uzimanje više vrsta otisaka i brušenje nakon čega se moralo čekati nekoliko dana dok gotov rad ne dođe iz laboratorija. Uglavnom, prilično opterećujuće za doktore dentalne medicine, a veliki gubitak vremena za pacijente, koji su po nekoliko puta morali dolaziti u ordinaciju. Srećom po jedne i druge, nove su tehnologije ovakav postupak pospremile u dentalnu prošlost. Poliklinike Rident su po tom pitanju odavno prošle kroz vrata dentalne budućnosti. Koristimo TRIOS 3shape, digitalni oralni skener čije su mogućnosti u velikoj mjeri promijenile dentalnu medicinu.

Trios 3Shape je zbog svojih osobina savršeno pomagalo u estetskoj i restorativnoj dentalnoj medicini, ali i u implantologiji kod planiranja ugradnje implantata. Oralni skener Trios 3Shape skenira fotografije vrhunske kvalitete i isporučuje visokorezolutne 3D slike zubi i čeljusti. 3Shape skener je čak 100 puta brži od najkvalitetnije dostupne konvencionalne video kamere te može snimiti više od 3000 2D slika u sekundi! Uz veliku brzinu i preciznost snimanja, odlikuje se i mnoštvom drugih korisnih mogućnosti kao što su skeniranje u boji te određivanje nijanse boje svakog pojedinog zuba. Također, uređaj raspoznaje razliku između svih mekih i tvrdih tkiva u usnoj šupljini, kao i sve kretnje u pacijentovoj čeljusti, čime su isključene eventualne pogreške prilikom mjerenja.

Skener je jednostavan za korištenje te potpuno bezopasan i bezbolan za pacijente. Dok vaš doktor dentalne medicine pomiče ergonomsku sondu skenera duž vaših zubi, na ekranu se stvara prikaz zubnih otisaka u stvarnom vremenu. Kako se to postiže? Napredni softver kombinira tisuće 3D slika i stvara konačni 3D digitalni otisak pacijentove čeljusti, koji je temeljen na stvarnim podacima. Samim time je mogućnost bilo kakve pogreške pri mjerenju svedena je na zanemarivi minimum.

Skeneri prethodne generacije koristili su u izradi crno-bijelih snimaka kontrastni prašak za nijansiranje razlike između zubi i zubnog mesa. Zahvaljujući tehnologiji snimanja u boji, TRIOS 3Shape je u potpunosti eliminirao i tu moguću neugodu za pacijente. Velika je to pomoć doktorima dentalne medicine i laboratorijskim tehničarima u što preciznijem izvođenju protetskih radova, a pacijentima uvelike skraćuje vrijeme boravka u ordinaciji.

TRIOS 3Shape digitalni oralni skener je veliki tehnološki iskorak za kojeg uistinu možemo reći kako je svojim pojavljivanjem označio kraj tradicionalnog i početak naprednog razdoblja u dentalnoj medicini.